Tandblekning

Nu på förmiddagen har jag tid hos min tandläkare, vi sätter igång igen efter semesteruppehåll. Ska bli spännande att höra vad hon har att säga.

Tandblekningen som vi hann klar före semestern var hon mycket nöjd med, då. Nu är jag inte lika säker, kanske jag har lyckats förstöra resultatet. Jag äter nämligen några bär som heter Gojiberries från Tibet som ska göra underverk. De små rackarna är röda och har en förmåga att fastna mellan tänderna, kladdar fast sej. Jag är nästintill maniatisk med rengöringen av tänderna men det finns alltid kvar nån liten rest. Mellantandborstar och tandtråd rår inte riktigt på dem jäklarna. Dricker även 1 kopp kaffe på morgonen, en stor dubbel espresso. Har även upptäckt att jag äter mycket röd och grön mat, kanske inte heller är så bra för emaljen.

Nu är planen att byta ut 2 jacketkronor, tandköttet har krypit upp pga av ålder och troligen inte rätt tandborstteknik. Nu kan det samlas matrester i mellanrummet, det är verkligen äckligt. 

Oj måste springa, ska vara där kl.10


ADIOS! 

 


Från 27 grader till 17, brrrrrr!


Usch vad det har blivit kallt, gillar det inte alls. Fukten, kanske bättre skriva regnet-ÖSregnet gör att det känns ännu kallare. Från att ha sovit naken bär jag nu nattlinne och pjamasbyxa, ska ta fram påslakan och tunna täcken.

Behöver gå och handla men det är mysigare att sitta och surfa på nätet, kolla facebook etc. Min chef för så där 20 år sedan i Oslo har bytt foto, gud så vacker hon är! Tyckte även då att hon var söt men åldrandet förbättrar, som ett utsökt årgångsvin. Hon arbetar med viner, det är nog det som är hemligheten. 

Läser även webbar om kromosomförändringar, en väninnna väntar barn och har fått ett tråkigt besked. Gjorde henne sällskap i måndags när hon behövde moraliskt stöd och även lite tolkning. Barnmorskan var mycket hjälpsam för hon förstod oron. Sa även att det inte är en bra diagnos. Det handlar inte om Downs syndrom utan en liten extra xkromosom. Vad vi har kunnat finna i information ser det inte så illa ut. Svenska läkare tycker inte att det ska vara skäligt att abortera pga detta.

Mina tankar kommer till mej själv, jag väntar på ett gentest. Jag kanske har ett genetiskt fel, inte är normal. Mina föräldrar om de hade vetat nåt om mej för 48 år sedan när jag låg i min mammas mage kanske hade valt att abortera. Jag har alla möjliga fysiska fel (sjukdomar) men inte mindre rätt att leva. Vi lever i ett elitsamhälle där man inte har rätt att existera om man inte är perfekt. Det kanske vore dags att tänka om lite. Livet är ju inte felfritt eller bekymmerslöst. Det finns inga garantier.  Fostervattensprov är på gott och ont. Man kanske bara ska söka allvarliga avvikningar och inte alla kromosomförändringar. 

Känner verkligen med mina vänner som har bestämt sej för att fortsätta graviditeten om det inte visar sej vara värre. 


Nej nu måste jag till mataffären annars svälter vi ihjäl i den här familjen, det ekar nämligen i kylen och frysen. 


ADIOS!   

Återgå till vardagen...sommarlovet slut.

Det har varit ett långt blogguppehåll.  Mycket som hänt/händer i min kropp och själ. Både på gott och ont.

Min kropp har fått nog på flera sätt. Mediciner som ska göra att jag inte känner av värken så starkt har istället förstört imunförsvaret, gett akut natriumbrist med hjärtpåverkan. Alla tänkbara bieffekter som hittas i Fass.
Har under sommaren varit inlagd på sjukhuset vid flera tillfällen. Har fått förklarat för mej av mina fantastiska neurologer att kroppen måste vila, klarar inte av mediciner. Tar endast en epilesimedicin mot min neuralgia. När det blir överdjävligt och jag inte tar mej ur sängen har jag fått samma medicin som Michael Jackson!! Maken och jag tror inte att det är sant när vi i ett tv-program ser att han också tog Oxycontin, att vi inte tar samma dos det är jag säker på.

Idag börjar dottern och sonen nya skolor, spännande. Dottern ska repetera sista året konstlinjen. Byter skola för att få nya vyer, inte köra fast i gamla spår. Grubblar över vad det blir av i framtiden, har inte klart för sej vad hon vill. Panikar. Alla hennes kompisar har vetat sedan tidig ålder vad de vill bli när de blir stora. Även lillebrorsan.

Sonen har börjat Hotell och restaurang linje. Har helt klart för sej att han vill bli köcksmästare. Drömmer om att öppna eget. Med Michelinstjärnor så klart. Ett par utav världens bästa kockar har gått på denna skola. Spanien ligger i topp just nu, 5 utav de 8 bästa i världen är spanjorer.

Det känns skönt att skolorna börjar idag, jag får mer egentid. I oktober börjar jag måla 2dagar i veckan, det ser jag fram emot. Min lärare är klart knäpp, gammal republikan som vill att Katalonien ska vara självständigt. Högläser intressanta artiklar som vi några få vågar att diskutera. De flesta vågar inte tycka nåt, det är obehagligt. Men eftersom jag nu inte tillhör fegisarna utan de passionerade som kan brinna för frågor finner vi allltid samtalsämnen.

Idag har även regnet stått som spön i backen. Hösten stegar in med stormsteg. Brrr temperaturen skönk 5 grader minst, vilket känns. I natt måste jag nog ha på mej nattlinne. Även det känns mysigt.

God natt.

ADIOS! 



RSS 2.0